Протест беляза Джулая в София

"На кафе пред парламента" се премести на площад "Независимост"

18-тият ден на антиправителствения протест се отбелязва с посрещане на юлското утро. Инициативата "На кафе пред парламента”, станала традиционна през миналата седмица, днес се премести на площад "Независимост" , предаде bTV. Протестиращите започнаха да скандират "Оставка" още в 08:00 часа.

"Приятели, нека на 1ви юли 2013 г. да посрещнем заедно Джулая. Да се насладим на слънчевия изгрев пред Министерския съвет, в 8:00 часа, да изпием по едно кафе за здравето на любимите ни министри, които ще заседават в този час, а и за да ни върви добре седмицата. После ще се разходим и до Съдебната палата, за да пожелаем като едни възпитани хора "добро утро" на господин Цацаров и на неговите бъдещи клиенти. Очакваме ви!" пишат организаторите във Facebook групата.

Традиционният протест против правителството на Пламен Орешарски ще започне в 18.30 часа пред Министерския съвет. Организаторите призовават да дойдат възможно най-много хора на мирното #lastДАНСwithme шествие. "Нека поне веднъж се съберем ...стотин хиляди и да покажем каква сила е ОБЩЕСТВОТО и най-после да се приключи с безочието на властта,” призовават те.