Спектакъл с музика и светлини за откриването на пясъчния фест днес

Премиерата на "Алеята на славата" е с вход свободен

Със зрелищен мултимедиен спектакъл, включващ атрактивна музика и светлини, ще бъде открито тазгодишното издание на Пясъчния фестивал в Бургас. Събитието ще се проведе от 21.30 ч. на 02 юли в парк "Езеро", до Конната база, и ще продължи 40 мин.

В първата част от откриването посетителите на Фестивала ще се насладят на изпълнението на бургаската група "Горещ пясък", която ще ги зареди с лятно настроение. След това тяхното внимание ще бъде насочено към пясъчните звезди от "Алеята на славата", които ще бъдат съживени с помощта на цветни светлинни прожектори и музика в тона на събитието.

За първи път тази година за декорацията на пясъчните скулптури не е използван оцветен пясък, а естествен черен морски пясък, който е с високо съдържание на желязо. Черният пясък може да се наблюдава във фигурите на Бийтълс и Чарлз Дарвин, които по време на музикално-светлинния спектакъл ще изпъкнат с блясъка си. Фойерверки ще озарят небето над вечерен Бургас и ще допринесат за звездния характер на шоуто.

Премиерата на "Алеята на славата" е с вход свободен за зрителите. В следващите дни цените на билетите ще бъдат - 1 лв. за пенсионери и ученици, 2 лв. – за групи и 3 лв. - нормален билет.

Пясъчният фестивал се организира от Община Бургас в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Културна столица на Европа през 2019 година.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен