Витошка, освен обновена, ще бъде и озеленена

Ремонтните дейности по водопровода на булеварда приключват днес

Изпълнява се проект за озеленяване на обновената част на бул. "Витоша" в участъка от ул. "Солунска" до ул. "Неофит Рилски", съобщиха от Столична община.

Престои да бъдат поставени 48 кашпи и 44 пейки в участъка. Започна поставянето на 50 броя кашпи с петунии по стълбовете за улично осветление. Ремонтните работи на настилката приключиха преди около две седмици. По време на строителните работи бяха изградени нов водопровод и канализация, подменена беше подземната инфраструктура и беше изградено ново осветление.

По време на ремонтните работи бяха реконструирани 9000 квадрата площ като са наредени над 400 000 павета. Гаранционният срок по договор е 5 години и всички ремонти дейности в рамките на този срок ще се извършват за сметка на изпълнителя, информират още от Общината.

В рамките на днешния ден ще бъде отстранена авария на "Софийска вода" в обновената част на бул. "Витоша". Причина за аварията е дефектирало сградно отклонение на водопровода. Ремонтните дейности по водопровода и възстановяването на настилката ще се извършат за сметка на "Софийска вода".