Транспортният министър оставя шефа на летище "Пловдив"

Аерогарата харчи 3 млн. лева, а печели 500 хиляди

Летище  "Пловдив" е в тежест на държавата, стана ясно от срещата на министъра на транспорта Данаил Папазов с кмета Иван Тотев. Едва 500 хиляди лева годишно са приходите от аерогарата на фона на 3 милиона лева разходи, които плаща транспортното министерство.

По думите на Папазов начините за развитие на аерогарата са публично- частно партньорство като се привлекат хора, които имат интерес. „Целта е летището в бъдеще да бъде подготвено да се отдаде изцяло на концесия или пък да се търси друг вариант за стопанисване”, допълни Папазов.

„Няма да сменям директора Дойчин Ангелов и не знам от къде е излязла тази информация”, каза още той. По думите му все още не е запознат с дейността на тези, които работят на летището, и затова не може да даде оценка на работата им.  

„Може да помогнем за развитието на летището с проектите, които ще реализираме. Най-важният от които ЖП възел Пловдив, пробивът под Централна гара”, смята транспортният министър. Този следобед предстои среща на Папазов с ръководството на Централна гара и концесионерите. Кметът алармир за проблемите между Тодор Бурджиев и новият концесионер Миролюб Столарски. Близо 50 търговски обекта преди месец останаха без ток заради спор между двамата.