Младите театрали на Румен Велев с куп награди

Бургас Лайф

03-07-2013, 06:30

Снимка:

facebook.com

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Млади театрали покоряват фестивали с постановка на шопски диалект

Големият бургаски режисьор също завоюва престижни отличия

Театрална школа при Младежки Културен Център и клуб "Театър"- Бургас с художествен ръководител Румен Велев се завърнаха с куп награди от международните театрални фестивали в Бургас, Варна и Албена.

С лекота децата спечелиха отличията в категориите за цялостно изграден спектакъл и  колективната за актьорско майсторство от феста "Бургаски изгреви" 2013. Ръководителят им заслужено получи наградата за режисура. 

От Международния Театрален Фестивал "Приказка за теб" 2013 г. във Варна извоюваха първо място сред всички състави, специалната награда на фестивала на името на професор Снежина Панова. Димитър Пойдовски, Пламена Дойкова и Златина Динева се прибраха в Бургас и с три първи актьорски награди за "Изключително актьорско майсторство"

Първа награда в международния фестивал "Приятели на България" в Албена, 2013 г. за втори пъкт спечели режисьорът Румен Велев. 

"С тези безпрецедентни успехи школата посреща своя петгодишен юбилей. Любими автори на младите бургаски театрали са Вазов и Ст.Л.Костов, Стефан Цанев, Боян Папазов и Уди Алън. Те вярват, че ще продължат да покоряват нови върхове и да радват своята публика", казаха от местната администрация.