Назначиха областни управители на Шумен, Русе и Монтана

Това са Венцислав Венков, Венцислав Калчев и Анатолий Младенов

Правителството назначи още трима областни управители - на Монтана, Шумен и Русе.

Анатолий Младенов ще застане начело на областната администрация в Монтана, Венцислав Калчев ще оглави тази в Русе, а Венцислав Венков – в Шумен.

Анатолий Младенов е роден завършил е ВНВУ "Васил Левски” и има магистърски степени по социология и педагогика от СУ "Св. Климент Охридски". Заемал е различни длъжности като офицер в Българската армия, бил е социолог във ВА "Г. С. Раковски" и в Центъра за социологически изследвания към МО. Работил е в Служба "Сигурност – ВП и ВКР" и в ДАНС. През 2011 г. е избран за общински съветник в ОбС – Монтана.
Венцислав Калчев е втори мандат общински съветник в ОбС – Русе. той е инженер от РУ "Ангел Кънчев". Трудовия си стаж започва в Завода за печатни платки в Русе. Работил е в "Дунав прес", където се издига до член на УС на дружеството. Бил е член на Борда на директорите на "Топлофикация – Русе" ЕАД, а от 2011 г. е изпълнителен директор на Агенцията за устойчиво развитие на Русе и региона.

Областен управител на Шумен става Венцислав Венков. Роден е през 1957 г, завършил българска филология във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" той е дългогодишен кореспондент на централни вестници.