Черната Златка крещяла в Спешното

Животът

03-07-2013, 15:11

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Не кримиконтингента, а пияните тровят лекарите в Спешното

Плеймейтката заплашвала с телевизия, за да обърнат внимание на баща й

Тежко дежурство са изкарали лекарите от Спешна помощ след като късно през нощта в болницата е пристигнала плеймейтката Златка Димитрова, по-известна като Черната Златка. 

Тя влетяла в здравното заведение след като разбрала, че баща й /биологичният/ е приет в Шокова зала с вероятност за получен инсулт.

Лекарите отшили по сигнал на граждани на мястото на инцидента в центъра на града, където намерили възрастният човек, който живее сам, проснат на земята и неконтактен.

Те го откарали с линейка в болницата и се заели със спешния случай. Малко по-късно обаче се появила и красивата бургазлийка.

"Беше кошмар, бяхме заплашвани с кого ли не и обвинявани, че не знаем какво да правим, както и че не го лекуваме правилно", споделиха от Спешното.

Златка не само заплашвала и крещяла, но й през цялото време не спирала да звъни на предвидливо заключената врата на Шокова зала, защото искала обяснение за действията на лекарите, докато те се занимавали със животорискови случаи.

"Така не се работи, там не беше само нечий баща, ние работим с най-тежките случаи, а звънецът не спираше. Дори ни заплаши, че щяла да извика телевизии, ако не й обърнем внимание", разказват от болницата.

Баща й - Димитър Димитров  в момента е настанен под наблюдение в отделението по "Реанимация". 

Лекарите в Спешното отделение на болницата работят при изключително напрежение с близо 200 пациенти на денонощие и при намален състав.

Преди дни именно оттам бяха призовали за повече търпение и толерантност на пациентите. "Не кримиконтингента, а пияните и така наречените вип особи се държат най-лошо", беше споделила шефката на отделението д-р Линкова.