Поредно "кафе" с изглед към парламента

Протестиращите с намерение за блокада на столичния център

Пореден протест "На кафе" започна днес в 08:00ч. пред парламента. Както и досега, събитието бе организирано в социалните мрежи и вече над 150-200 души протестират с искане за оставка на правителството..

Движението по бул."Цар Освободител" е блокирано. Има засилено полицейско присъствие, но засега протеста минава без инциденти.

Организаторите на протеста заявиха: "Правителството и народните представители упорито демонстрират нежелание да отговорят на исканията на протестиращите. Междувременно продължават назначенията, правителството се опитва да актуализира бюджета, за да прикрие кой знае какви бъдещи харчове и кражби, а народните представители се канят да отнемат субсидиите на непарламентарно представените партии, с което ще бетонират статуквото. Време е да засилим натиска още - пълна блокада на Народното Събрание".

На карта е показано по какъв начин може да бъде осъществена въпросната блокадата - чрез затварянето на 10 възлови кръстовища в центъра на София между булевардите "Цар Освободител", "Дондуков", "Георги Раковски" и "Васил Левски".

"По този начин сме най-ефективни", обясниха протестиращите в мрежата. Блокирането на достъпа на народните представители до работното им място и напускането му между 08:00 и 09:00 часа е предвидено и през следващите дни.

От 18:30 часа пред Министерски съвет ще се състои и 22-я протест против правителството.