Преструктурирането на бюджета не е достатъчно, смята Йовчев

Дупката в бюджета на МВР възлиза на 93 млн. лева

"Министерство на вътрешните работи преструктурира бюджета си и сега спестява малко над 10 милиона лева. Това обаче не ни помага и не е достатъчно", заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

 

Министърът посочи, че намерената от него дупка в бюджета възлиза на 93 милиона лева. "Това са средствата, които са дължими към момента, както и необходимите разходи, които трябва да се направят до края на годината, за да се поддържа нормалното функциониране на системата", обясни Йовчев.

 

Служебното правителство е поискало допълнителен бюджет на МВР. Вътрешният министър отбеляза отбеляза, че в момента се водят преговори и министър-председателят Пламен Орешарски се е ангажирал да бъдат отпуснати допълнителни средства за извънреден труд за служителите на МВР, които по време на протестите в страната са превишили часовете извънреден труд.

 

"Трябва да започнат да се изплащат и тези средства, които са предвидени за социални придобивки за храна", отбеляза Цветлин Йовчев. Той добави, че необходимата сума, която е свързана с извънреден труд и с разходите, направени по време на протестите, е около 3 млн. лева.