Пътуваме от София до Бургас за по-малко от 4 часа

Аутобанът вече е напълно завършен

Пътят от София до Бургас по цялата магистрала "Тракия" от 370 километра със средна скорост 120 км/ч е три часа и половина, съобщи в."24 часа".  

Аутобанът вече е напълно завършен и предстои да бъде пуснат до дни. Според предварителните планове на държавата отсечката ще бъде открита в петък, 12 юли.

В началото на магистралата трасето е в отлично състояние, защото асфалтът е нов. Първото голямо предизвикателство са двата виадукта "Вършилата" и "Церово", където пътят е стар, а мантинелата е ръждясала. Следващата трудност за шофьорите е в района на отбивката за Пазарджик, където настилката е в аварийно състояние, но ремонт не се очертава.

По новото трасе всичко е напълно завършено, маркировката е направена, мантинелите също са поставени, дори табелите по целия участък са монтирани. В последните дни работници поливат тревата по скатовете на съоръженията, които са част от магистралата.

В делничен ден в началото на юли магистралата не е натоварена въпреки летния туристически сезон. През почивните дни обаче се засилва и затова съветът към тези, които избират българското море на юг, е да предпочетат пътуването през работно време.

Екстрата в празната част на магистралата са паркингите и т.нар. места за отдих - те са поставени начесто и добре указани с табели.

За хората без чести нужди, без деца, но с бутилка вода и сандвич проблем няма. Всички други трябва да тръгнат добре подготвени и да не разчитат на крайпътни услуги, защото такива трудно се намират. Вариантът е отбивка в градовете, което ще изгуби спестеното време от движението по магистрала.