Сугарев привлече роднини на Радой Ралин за гладната стачка

Синът и снахата на сатирика протестират срещу правителството и срещу областния управител на София

Още двама души са обявили, че започват безсрочна гладна стачка. Това пише в писмо до медиите Едвин Сугарев, който провежда гладна стачка с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски.

"Получих от Таня и Стефан Стоянови писмо, с което те обявяват безсрочна гладна стачка до падането на марионетното правителство на Пламен Орешарски. Стефан Стоянов е по-малкият син на Радой Ралин, а Таня е негова съпруга. Управляващите, разбира се, се правят, че протестите и гладните стачки не съществуват и си живеят в тяхната паралелна реалност", пише Едвин Сугарев.

"Обявяваме безсрочна гладна стачка в подкрепа на продължаващата 12-и ден гладна стачка на писателя и общественик проф. Едвин Сугарев, фотографа и общественик Николай Генов, до оставката на кабинета "Орешарски" и срещу назначението за областен управител на гр. София на агента "Люляк" Росен Малинов от Шесто управление на ДС, който по закон е упълномощен да отговаря за определяне на обезщетенията на репресираните - което, освен конфликт на интереси срещу българските граждани е и груба гавра с жертвите на комунизма у нас", се казва в писмото на Таня и Стефан Стоянови.