Гърция възстановява държавната телевизия

Правителството смята да излъчва временна програма, докато наеме служители за нова телевизия до есента

Гърция ще възстанови излъчването на държавна телевизия по-късно тази седмица. По данни на ежедневникът "Та Неа” това ще стане най-късно в сряда и програмата ще включва главно филми и сериали.

Заместник министъра, отговарящ за държавната медия Манолис Капсис, заяви пред Атинското държавно радио, че това ще бъде "излъчване по необходимост”. Капсис заяви, че стъпките за създаване на нова държавна телевизия, която ще има по-малко служители, "ще бъдат решени през лятото". "Има общ график от три до четири месеца", допълни той.

Правителството смята да излъчва временна програма, докато наеме служители за нова телевизия до есента. Властите в Гърция спряха ERT на 11 юни, като заяви, че телевизията е безнадеждно неефективна и поглъща до 300 милиона евро на година. Закриването на телевизията остави 2600 души без работа.
Гръцкият Върховен административен съд постанови по-късно, че закриването на ERT отговаря на правилата, но посочи, че правителството трябва да осигури излъчване на държавна телевизия под някаква форма възможно най-скоро.

Гърция ще възстанови излъчването на държавна телевизия по-късно тази седмица

Прочети повече на: http://profit.bg/news/Dyr1avnata-televiziq-na-Gyrciq-otnovo-izlychva-tazi-sedmica-/nid-109268.html?utm_source=flip.bg
Гърция ще възстанови излъчването на държавна телевизия по-късно тази седмица

Прочети повече на: http://profit.bg/news/Dyr1avnata-televiziq-na-Gyrciq-otnovo-izlychva-tazi-sedmica-/nid-109268.html?utm_source=fl