Принц Андрю вече с twitter акаунт

Синът на кралица Елизабет Втора има над 5000 последователи

Принц Андрю стана първият представител на британското кралско семейство със свой акаунт в Twitter.

"Добре дошли в моя акаунт – АУ", гласи първото му съобщение,като под съкращението трябва да се разбира името на принца - Андрю Йоркски.

Херцогът на Йорк увери симпатизантите си, че съобщенията, които пише лично, ще носят именно този подпис – АУ. Веднага след появата на кралския акаунт в него заваляха коментари – някои доброжелателни, други – не толкова.

Например един "приятел" пита: "Как вървят нещата с Джефри Епщайн?". Става дума за американски милиардер, осъден през 2008 г. на 18 месеца затвор, който е сред добрите приятели на херцога на Йорк. През март 2011 г. беше поставен под въпрос постът на принц Андрю като международен търговски посланик на Великобритания именно заради тесните му връзки с Епщайн, срещу когото тогава ФБР отново започна разследване за нерегламентирани контакти с непълнолетни момичета.

Медиите публикуваха снимка на кралската особа, на която принцът е прегърнал непълнолетната тогава Вирджиния Робъртс. Тя твърдеше, че е била сексуално експлоатирана от Епщайн и приятелите му, като допълни, че е срещала Андрю, когато се е наслаждавал на масаж в дома на милиардера. Като коментар на подобни послания говорителят на херцога на Йорк лаконично заяви, че принц Андрю се застъпва за свободата на словото.

В списъка на "последователите" на Андрю вече има 5000 души, но тези, чиито съобщения той чете, са едва 42-ма.