Стягат Софийския районен съд за 3 млн. лв.

Мисия София

10-07-2013, 16:00

Снимка:

Софийски районен съд

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Софийският районен съд е готов за стачка

Правителството отпусна сумата за оборудването на сградата, магистратите ще се радват на нови мебели

Правителството отпусна допълнителни 3 млн. лева за оборудване на сградите на новия Районен съд – София. Средствата се осигуряват от бюджета на съдебната власт за 2013 г. Парите ще послужат за довършване на новата сграда на Софийския районен съд на бул. "Цар Борис ІІІ" 54.

Зам.-министърът на правосъдието Илия Ангелов заяви, че СРС е една много тежка и натоварена институция. Целите, които ще се постигнат с приемането на проекта, и отпускането на тези средства, са да се облекчи трудът на 537 магистрати, администрация и държавни съдебни изпълнители. По думите на Ангелов - Това ще допринесе за по-качествената работа на административното обслужване.

Така ще се спестява и много време на гражданите, които използват услугите на Софийския районен съд.

От близо година по сградата не се извършват никакви ремонтни дейности. Въпреки че е оградена с метални заграждения мястото е опасно за любопитните деца в района, заради изкопаните ровове около ниското тяло на сградата.

Преди година правителството отпусна средства за ремонта на сградата на бившите строителни войски (ГУСВ) на бул. Цар Борис III, както и за преустройството на т.нар. военно НДК. Сградата на ГУСВ е готова от няколко месеца, но съдиите не могат да се преместят там, защото няма мебели.

По-рано този месец магистратите от Софийския районен съд заплашиха със стачка заради липсата на средства, с които да се оборудва новата сграда. В нея трябва да се преместят гражданските съдии и така да се облекчат условия на труд, в които вече десетилетие работят магистратите.