Пайнера строи блок върху детска площадка в "Младост"

Живеещите в квартала събират подписка срещу този произвол

След като "удави" България в чалга и дори успя да популяризира дейността си  в Брюксел, Митко Пайнера се захвана с ново занимание - унищожаване на детските площадки.

Граждани от столичния квартал "Младост 4" се оплакаха, че от два дни чалга магнатът си строи жилищен блок върху детска площадка между блок 482 и 483 в квартала. "Как градоустройственият план на един квартал, приет окончателно през 2009 г. се променя без обществен дебат и разгласяване в мътните дни на 2013! Моля, помогнете да спрем това безобразие!!!, призовава Десислава Панева-Маринова, която живее в "Младост 4".

"Децата са на пътеката, където тежки машини искат да започват работа. Как може да се случва това при положение, че през 2009 г. се направи последно окончателното гласуване на плана за "Младост". Вижте в последните 2 месеца, когато никой не знае кой е на власт парите какво направиха. Никаква гласност няма, никакви табели за строежа. В последните два дни гражданите не спряха да пускат жалби. Това е площадка, направена от хората в района с две греди за футболно игрище. Вчера отрязаха баскетболния кош. Така са оградили, че линейка не може да мине. Съсипват всичко", оплаква се жената пред БГНЕС.

Гражданите, живеещи в "Младост 4"  събират подписка срещу строежа. Те се надяват, че както общественото недоволство помогна през януари, така ще помогне и сега.

Sofiautre.bg припомня, че на 15 януари 2013 г. стана ясно, че "Пайнер Медиa" ООД бе одобрена да получи 1 918 233 лева като бенефициент по Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" за популяризиране на чалгата не само у нас, но и на международните пазари. Тази новина предизвика остро обществено негодувание, което накара Митко Пайнера да се откаже от европейските средства.