Любов, любов... Колко да е любов, само за ден?

Влюбването на 50% от хората трае само ден

Непрекъснато повтаряна мантра е колко трудно е да намериш истинската любов. Скорошно изследване обаче я опровергава - според резултатите от допитването 50% от хората се влюбват само за по ден.

Проучването доказва също, че мъжете се предават на любовните трепети по-бързо, отколкото жените.  Ококо 1/4 от представителите на силния пол попадат в клопката на любовта от пръв поглед, а 29 на сто от господата признават, че са излизали с жени само за по ден.

При жените спонтанността що се отнася до избор на партньор не е характерна. Нежният пол е по-склонен да прави обстойна оценка на потенциалния партньор , анализирайки неговия характер, интереси и външен вид.

Само една на пет жени се влюбва от пръв поглед. Изследването показва още, че най-интересната тема за разговор на първа среща е пътуване. Над 40 на сто от анкетираните разказват за последната си ваканция извън града. Всяка десета жена се изкушава да преувеличи броя на местата, които е посетила, само и само да направи впечатление на мъжа.

Силният пол пък е склонен да преувеличава сексуалния си опит. Най-безопасните теми според 39% от участниците в изследването са за работа, музика (41%) и любими филми (39%)