И Безуханова с граждански проект

Бизнесдамата упорито отрича зад него да има задкулисни интереси

За пореден път в последните близо 24 часа бизнесдамата Саша Безуханова отрече зад новия й граждански проект да стоят скрити интереси. Вчера тя обяви, че напуска директорския си пост компютърния гигант в "Хюлет-Пакард", за да основе гражданското движение "България може" или Move BG.   

Безуханова заяви днес пред bTV, че "България може" не е партия, а е нов тип интернет средище за всички будни българи с морал и експертиза.

"Всеки желаещ, независимо от политическите си пристрастия ще може свободно да дебатира и предлага в интернет конкретни решения за развитието и реформирането на България”, обясни тя. Според нея протестите помагат на хората да се припознаят като общност", заяви бизнесдамата.

Безуханова още веднъж отрече зад новото гражданско движение да стоят президентът Росен Плевнелиев, банкерката Цветелина Бориславова или еврокомисар Кристалина Георгиева.

Сред създателите на "България може" са един от инициаторите на т.нар. "харвардски курсове" в Софийския университет Кирил Петков, преподавателят по право в СУ Христо Христев, създателят на платформата за съвременна култура и изкуство "Едно" Асен Асенов, професорът по химия и физика Николай Денков, Евгения Пеева от "Заедно в час" и юристът Стефан Кючуков.