Доктори менте прибраха хиляди от пенсионери за "спешни операции"

Неизвестни успяха да измамят двама по класическа схема

Двама пенсионери попаднаха в капана на ало измамници като платиха "спешни операции" на близки, съобщиха от полицията. 

70-годишна созополчанка получила обаждане на домашния си телефон вчера от непознат мъжки глас, представил се за "Д-р Йорданов". Мнимият лекар заявил, че дъщеря й пострадала при катастрофа и се нуждае от спешна операция.

За извършването й била необходима сумата от 4 600 лв. Жената отговорила, че спестяванията й са в размер на 1 400 лв. Малко по-късно тя ги предала на мъж  който се представил за "шофьора на линейката". Непознатият дошъл на домашния адрес и след като взел парите от созополчанката си тръгнал. 

 89 годишен бургазлия, живеещ  в к-с "Изгрев" пък изгоря с 3 500 лв. Около 11 часа вчвра старецът получил обаждане от "Доктор Георгиев", който го уведомил, че дъщеря му си счупила крака. Налагало се извършването на скъпа и сложна операция, за която било необходимо да се заплати сумата от 8 000 лв. 

Пенсионерът споделил, че разполага само със сумата от 3 500 лв., за която непознатия казал че е достатъчна, като първа вноска. Парите били предадени на непознат мъж, дошъл на домашния адрес на възрасния мъж. Малко по-късно бургазлията се свързал с близките си и установил, че е измамен, след което алармирал полицаите.