Саша Безуханова?! А кой плаща?

Политика

13-07-2013, 18:19

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Саша Безуханова – служебен премиер?

И Безуханова с граждански проект

Парите за "България може" вече са осигурени

Бизнесдамата Саша Безуханова напусна високия си пост в "Хюлет Пакард" – една от най-големите световни корпорации в сферата на информационните технологии – и стартира нов проект "България може" (Move BG).

В бизнес средите по повод новата партия на политическия хоризонт  е, че парите на организацията вече са осигурени и трябва да се действа.

Политолози коментират, че на първата пресконференция, която е в четвъртък, ще бъдат обявени инициаторите на политическата идея, но истинските подбудители ще останат в сянка.

Първите сведения от щаба на Безуханова, която е директор на "Публична администрация" в "Хюлет Пакард" за развиващите се пазари са, че не става въпрос за партия, а за ново гражданско движение. Бизнес дамата не е съобщила как ще комбинира служебните си задължения към частната корпорация с политическите си ангажименти и пристрастия. "България може" цели да генерира идеи за развитието на България. Саша Безуханова очаква платформата да се превърне в средище за споделяне на идеи и концепции, които консенсусно да бъдат подкрепени за развитието на България.  

Перничанката Саша Безуханова е член на настоятелството на Отворено общество на Джордж Сорос в България. В същото време е и председател на УС на Българско училище за политика "Димитър Паница".

Самата Саша Безуханова заяви, че българските предприемачи тичали по протести, за да осигурят за себе си пространство за работа. Според нея е важно в дневния ред на общественото внимание да влезе и икономическата тема. "Трябва да се подкрепи българският бизнес, да се помисли как искаме България да изглежда. Тя трябва да има ясен, икономически портрет. Резултатът от липсата на дългосрочна политика по отношение на развитие на икономиката и липсата на национална доктрина по отношение на това каква искаме да е България, води до това лобистки кръгове да решават свои частни интереси", заяи наскоро Безуханова.

Именно тя обаче тръгва в подобна посока - обслужване на частни интереси. И това съмнение не може да се избегне, защото самата Безуханова представлява крупна частна компания.

Преди две седмици се появиха информации за друг политически проект на Цветелина Бориславова и Иво Поркопиев, кръстен "Република". Формацията щяла да се появи в публичното пространство официално през септември. Идеята на стратезите около Бориславова е да се използва зимата за подготовка за предсрочни избори, които да бъдат спечелени от "капиталци” и да се създаде правителство за спасение на България, начело с Кристалина Георгиева.

Очаква се следващите избори да са през май догодина. Дотогава се очаква в двата проекта да се налеят около 100 млн лева, за да се гарантира победата чрез масирано присътствие в медиите, реклама и повсеместен ПР.