Примерен полицай се оказа двоен убиец

Престъплението е извършено в Сингапур

Сингапурски полицай, който е бил сочен от началниците си за пример, бе обвинен в извършването на двойно убийство.

Искандар Рахмат може да бъде осъден на смърт чрез обесване, ако обвиненията срещу него бъдат доказани.

Рахмат (34) е основният заподозрян за смъртта на бизнесмена Тан Бун Син(67)и неговият син Тан Чи Хенг(42), извършено миналата сряда. Тялото на по-възрастният мъж било открито разсечено в семейния дом. Синът пък бил влачен с една от семейните коли и неговият обезобразен труп е намерен от полицията на около километър от къщата. Ужасени други шофьори по натоварената улица наблюдавали потресени сцената, като завързаното тяло оставяло кървава следа по настилката.

Полицаят, който е бил сочен за пример на интернет страницата на сингапурската полиция, се измъкнал от местопрестъплението и с мотоциклет избягал в Малайзия. Там бил заловен два дена по-късно, т.е. в петък. След произнасянето в понеделник на обвиненията срещу Искандар Рахмат не последва опит за обжалване и той беше изведен окован от съдебната зала.

Според сингапурските медии ветеранът с 14-годишен полицейски стаж бил останал без пукната стотинка. Срещу него било стартирано разследване, тъй като не бил докладвал на шефовете си за катастрофалното си финансово състояние.

В момента на извършването на престъплението му било отнето правото да носи огнестрелно оръжие.