Хитлер стана колега на Батман, Супермен и Хълк

Експозицията създаде проблеми на университетът Чулалонгкорн

Университетът Чулалонгкорн в Тайланд поднесе извинения, че негови студенти са представили нацисткия водач Адолф Хитлер като супергерой.

Миналата седмица фюрерът стана част от експозиция, изобразяваща супергерои, редом с Батман, със Супермен и Невероятния Хълк. Възмущението на Центъра Симон Визентал се предизвика от кадър, на който млада жена при получаването на дипломата си е изпънала ръка за нацистки поздрав пред огромна рисунка на Хитлер, а под кадъра има надпис "Поздравления!". В писмо до Центъра Визентал ръководството на университета в Банкок поднася извиненията си с довода, че студентите не били запознати със значимостта на фигурата, която са изобразили.

Равинът Авраам Купър от ръководството на Организацията за човешки права на евреите попита как един "продавач на омраза и геноцид" може да бъде възприеман като супергерой.

Университетът Чулалонгкорн пусна извинения на страницата си във Фейсбук и обеща подобни инциденти повече да не се случват. Супакорн Дисатапунди, декан на факултета по изящни изкуства обеща да обясни на участниците в проекта тяхната грешка.