Обзор домакинства международен пленер по живопис

Туризъм

16-07-2013, 06:10

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обзор обявява Ден на сексапила

В продължение на десет дни майстори на четката от страната и чужбина ще пресъздават върху платната си красотата и чара на крайморския град

На 21 юли в Обзор ще започне първият международен пленер по живопис „Обзор 2013”. В продължение на десет дни майстори на четката от страната и чужбина ще пресъздават върху платната си красотата и чара на крайморския град.

Сред участниците в пленера ще са стенописецът Пейно Пейнов, живописецът Петър Борджошки, докторът по езикознание и изобразително изкуство Людмил Веселинов, Ясмина Юбисавлевич  и Драган Йованович от Сърбия, и др. В черноморския град продължават да постъпва заявки за участие от български и чуждестранни живописци.

Международният пленер „Обзор 2013” е организиран по инициатива на местното кметство и има амбицията да се превърне в една от традиционните творчески прояви в града. Всеки от художниците – участници в първото му издание, ще дари по една своя картина на кметство Обзор и така  ще се положи началото на колекция, която през следващите години местната администрация възнамерява да обогатява.