Арестуваха 32 нелегални чужденци на границата

Крими

16-07-2013, 12:40

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Те са прекосили българо–турската граница в четири отделни групи

Гранични полицаи задържаха 32-ма нарушители на границата от различни националности през изтеклото денонощие.

Те са прекосили българо–турската граница в четири отделни групи.

Първата от тях е открита към 10.30 часа, когато наряд от ГПУ-Елхово установил в землището на с. Вълча поляна 14 души, основно мъже, всички без документи за самоличност. По техни данни двама мъже са граждани на Руанда; четирима са от Гана; трима - от Судан. С тях били двама иранци, палестинец, жена и момиче на 10 години от Еритрея.

При втория случай, снощи към 22.30 часа в землището на същото село са открити трима души, отново без документи за самоличност. По думите им, те са граждани на Мали, Сенегал и Кот Д'Ивоар.

По-рано през деня, към 17.10 часа, блио до Елхово, в землището на с. Лесово са задържани 7 мъже. Петима от тях, на възраст от 19 до 34 години съобщили, че са сирийци; двама са от Палестина.

Четвъртата група е спряна около 22 часа в землището на с. Маточина, община Свиленград. Граничните служители към ГПУ-Свиленград установили трима мъже, две жени, 3-годишно момче и 4-годишно момиче, по националност – сирийци. С тях бил и 42-годишен от Грузия. В

Пълнолетните са задържани и отведени в помещения за временно задържане към ГПУ, жените и децата са настанени в специални отделения за майки с деца.