Кралското бебе ще се роди в края на седмицата

Детето на принц Уилям и херцогиня Катрин ще заеме третото място по наследяването на британския престол

Бебето на принц Уилям и съпругата му херцогиня Катрин трябва да се появи на бял свят до края на седмицата, сподели съпругата на британския престолонаследник принц Чарлз и херцогиня на Корнуол Камила.

"Всички ние очакваме радостното телефонно позвъняване", заяви тя по време на посещение на детски хоспис в град Сейнт Остел в графство Корнуол.

По този начин херцогинята, която има вече пет внука, ще стане доведена баба на бебето. Тя е мащеха на принцовете Уилям и Хари.

Официалното потвърждение за щастливото събитие трябва да дойде от двореца Кенсингтън, столичната резиденция на херцога и херцогинята на Кембридж. Подписаното от лекарите съобщение за раждането на бебето трябва да бъде огласено пред болницата "Света Мария", а след това трябва да бъде изложено пред вратите на Бъкингамския дворец.

Детето на принц Уилям и херцогиня Катрин ще заеме третото място по наследяването на британския престол. Както по-рано бе съобщено от Бъкингамския дворец в зависимост от пола на бъдещето дете, на него ще му бъде присъдена титлата принц или принцеса на Кембридж.