Втори опит: Лудогорец тръгва към големите пари

Разградчани без трима от асовете, Слован ги чака с пълен стадион

Лудогорец ще излезе с осакатен състав в първия двубой срещу Слован (Братислава) в словашката столица днес. Мачът от 2-ия квалификационен кръг на Шампионската лига е днес от 21.15 часа и ще бъде предаван пряко по ТВ7.

Това е втори пореден опит на проекта на братя Домусчиеви за пробив в Европа. Миналата година по същото време Лудогорец бе спрян от хърватския гранд Динамо (Загреб) с гол в 90-ата минута на реванша. Ако преодолее първите два съперника в квалификациите, родният първенец ще си осигури почти целия годишен бюджет - премията от УЕФА ще е близо 4 милиона евро. От тях 2,5 милиона ще постъпят заради класирането в плейофите на Шампионска лига. Още над милион са гарантирани при отпадане и "поправителен изпит" в групите на Лига Европа.

Треньорът Ивайло Петев не може да разчита на двама от ключовите си футболисти заради наказнаия. В Разград останаха бразилецът Марселиньо и Мироислав Иванов. Аут заради контузия е друг твърд титуляр - централният бранител Александър Барт.

Очаква се 13-хилядният "Пасиенки" в Братсилава да бъде препълнен.

 

Вероятен състав на Лудогорец: Стоянов, Минев, Мантула, Моци, Кайсара, Дяков, Златински, Ив. Стоянов, Еспиньо, Александров, Платини

Резерви: Чворович, Витиня, Шоко, Абало, Бакалов, Ернандес, Безяк

 

ПОВЕЧЕ СПОРТНИ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК.