Бургаски медици заминават за Израел

Екипи на МБАЛ са поканени като специализанти в различни тамошни болници

Лекари от бургаската многопрофилна болница ще бъдат поканени в Израел, съобщи директорът на най-голямото здравно заведение в региона д-р Георги Матев. Те ще бъдат изпратени в различни големи болници в близкоизточната държава като специализанти.

"Считам, че това е едно много ползотворно продължение на нашите добри отношения с колегите от Израел. Всичко започна след като имахме една среща - симпозиум с ръководителя на медицинския екип на израелското правителство, който посети МБАЛ – Бургас в края на миналата година. С това положихме началото на нашето добро сътрудничество, което със сигурност ще се развива в бъдеще. Гостуването на нашите специализанти ще бъде ползотворен опит за здравно сътрудничество", кагеторичен е д-р Матев.

По думите му за изминалите 12 месеца след кървавия атентат на летище Бургас, пациентите са повишили доверието си към бургаското здравното заведение, а медицинският персонал самочувствието и качеството на работа.

"Това дава много добри резултати, тъй като за тази година имаме далеч по-малко смъртни случаи в болницата и много висок процент на успешно излекувани пациенти", допълни шефът на МБАЛ - Бургас.