Очакваме промяна на Изборния кодекс, заяви Цецка Цачева

Цачева отрече да има скандали в партията

Цецка Цачева заяви, че позицията на ГЕРБ е ясно заявена на цялото българско обществои остава същата - от партията очакват промяна в Изборния кодекс.

"Обявили сме, че ще влезем в пленарната зала, когато в дневния ред бъде включен законопроект за изменение на Изборния кодекс", подчерта Цачева.

Тя отрече да има каквито и да е всекидневни скандали в ГЕРБ. По думите й дори казусът "Цветанов" не е предизвикал дрязги. "В наказателното право от римско време има презумпция за невинност. До постановяване на влязъл в сила съдебен акт тази презумпция действа", коментира Цачева.

Тя отрече да има разговори с РЗС за проект за нова Конституция. "Миналия петък на 12 юли е проведена кръгла маса, в която са участвали представители на ГЕРБ, видни общественици и юристи. В тази кръгла маса е била по повод деня на Конституцията с идеи за възможност за изработване на нова Конституция. Това не означава, че има институционализирани действия. ГЕРБ не разработва и не участва в разработването на такъв проект", подчерта Цачева.