Продават къщата, в която убиха Версаче

Стартовата й цена е 25 милиона долара

Луксозната вила в Маями Бийч, на стълбите на която приключи своя живот световноизвестният моделиер Джани Версаче, се продава на търг.

Стартовата й цена е 25 милиона долара, съобщават американските медии.

Имението е построено през 1930 г. в стила на италианските дворци от ХVІ век. То беше пуснато за продажба още през юни миналата година за 125 милиона долара. Няколко месеца по-късно цената беше свалена до 75 милиона долара, но и тя не привлече купувачи.

Джани Версаче купува вилата през 1992. Той е похарчил 33 милиона долара за нейния ремонт и разширяване. Домът-дврорец разполага с 10 спални и 11 бани. Интериорът му е украсен с изискани фрески, мозайки и витражи. На територията на имението има басейн с дължина 16 метра, който е декориран с 24-каратово злато.

50-годишният Версаче беше убит с изстрел в гърба на прага на своя дом на 15 юли 1997. Единственият заподозрян за това беше 27-годишен мъж, който се самоуби седмица по-късно в разгара на издирването му от полицията. Следствието така и не успя да установи мотивите за престъплението.

През 2000 г. имението на Версаче беше купено от американския телекомуникационен магнат Питър Лофтин. Той го превърна в хотел.