Петър Курдов за SL: Скоро и в Левски ще стане като в ЦСКА

Спорт

18-07-2013, 17:08

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Поканата към Мъри беше фарс, Йоканович е сериозно име, заяви бившият играч на "сините"

Бившият играч на Левски и настоящ треньор Петър Курдов алармира за угрозата "синият" клуб да последва съдбата на вечния враг - ЦСКА, който бе изправен на ръба на фалит и оцеляването му още не е гарантирано. В интервю за Sportline.bg бившият нападател повдигна някои въпроси за управлението на Левски.


"Скоро и при нас ще стане като в ЦСКА. Нека да се каже ясно как се управлява Левски - еднолично, двуполюсно, триполюсно... Защото до мен достигат информации, че Батков е собственик на акциите, а други дават пари, трети управляват", заяви Курдов пред нашата медия.

Той даде мнението си и за новия треньор на "сините" Славиша Йоканович, като въпреки че изтъкна качествата на сърбина, не пропусна да изяви своята позиция, че на тима е нужен български наставник. "Левски пробваха с Мъри, което беше чист фарс. Знаеха, че няма кой да го пусне с такъв перфектен договор с Ботев. Йоканович е сериозна футболна личност, със сериозна кариера зад гърба. Нищо лошо не мога да кажа за него. Ще видим обаче дали ще успее да се реализира в българския шампионат", коментира Курдов.

Специалистът, който е баща на юношата на Левски - Атанас Курдов, засегна и темата с казуса на Антонио Вутов. Както е известно, талантът е изправен пред това да избира оставане на "Герена" и трансфер в италианския Удинезе. Левски няма кой знае какви опции да задържи 17-годишния играч. "Същите тези хора подходиха по абсолютно същия начин със сина ми тогава. С лека ръка се отказаха от него, както ще направят и с Вутов. Друг е въпросът как чуждите мениджъри виждат в лицето на нашите юноши достойни футболисти и ги оценяват, дават пари за тях, а ние -не. Взимаме стари, цветнокожи, всякакви".