Отложиха делото на Гери Червенкова

Крими

19-07-2013, 09:52

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пуснаха от ареста Гери Червенкова

Стотици призовават: "Няма да дадем Гери!"

Делото за екстрадицията на Гергана Червенкова беше отложено.

Близо 200 души се събраха пред Съдебната палата в подкрепа на Гери Червенкова. Дойде и актрисата Цветана Манева, която каза, че идва, защото е не само убедена в невинността на Гери, а защото съчувствието трябва да се изразява в действия.

Всички поздравиха Гери, защото днес дъщеричката й Нора става на 7 години и тази есен ще бъде ученичка. Приятелката й Силвия каза, че ако трябва хората ще легнат пред съда, а ако се наложи и на летището, за да не допуснат тя да бъде екстрадирана. На 17 юли пред Съдебната палата също се проведе протест в подкрепа на Гергана Червенкова. Тогава с листовки "Спаси Гери, ти може да си следващият" десетки протестиращи посрещаха минувачите пред Съдебната палата в София.

"Една част от хората, които идват да ме подкрепят са мои приятели и близки. Които вярват в моята невинност и имам тяхната подкрепа. По-голямата част, обаче, са непознати хора, които са запознати с моя случай и са се убедили, че има грешка. Моята ситуация е, че утре може да бъдат и други. Хората идват, защото това може да се предотврати и за в бъдеще", каза Гергана.

Sofiautre.bg припомня, че Гергана Червенкова е заплашена от екстрадиране в САЩ за обвинения, за които се предвиждат 68 години затвор. Гергана Червенкова, работила в сайт за онлайн търговия с лекарства, докато един ден тя се озовава в следствения арест заради работата си - финансов мениджър в търговско представителство "БГ Глобал Сървисиз", която е обслужваща компания на английската фирма "Юромедонлайн ООД". Оказало се, че тя е обявена за издирване в САЩ.

До 19 юли съдът очаква от ГДБОП всички събрани у нас по случая веществени доказателства. Чакат се и важни за съдбата на Гергана документи от САЩ, обясни адвокатът й Златка Стефанова. Докато чака решението на съда обаче на нея й беше наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Тя престоя в ареста няколко месеца. На 2 юли Софийският апелативен съд пусна от ареста Гергана Червенкова под гаранция от 1000 лева.