Къри за закуска или как Кейт очаква бебето си

Специалисти дават съвети на херцогинята за ускорено раждане

Бебето на херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън се бави вече няколко дни, а кралството и целия свят очакват с нетърпение да го видят. Ето защо специалисти побързаха да дадат няколко съвета на съпругата на принц Уилям, за която вече се говори, че похапва люто, за да ускори раждането.

 

Милиони жени по света се доверяват на пиперливите ястия преди да родят, защото лютото дразни червата и свива матката. Кърито също така произвежда простагландин, който е виновен за контракциите преди раждане.

 

Противно на общоприетото мнение, возенето в кола едва ли ще помогне на бебето ви да излезе, но малко упражнения определено ще ускорят процеса. Ходенето и изкачването на стълби имат доказан ефект върху родилките, така че Кейт може веднага да се заеме с голямото стълбище в Бъкингамския дворец.

 

Чаят, от своя страна, е използван като ароматерапия за бъдещите майки. Освен, че облекчава предменструалния синдром, действа и като обезболяващо по време на раждането. Миризмата засилва контракциите. Билкарите препоръчват на бременните да използват етерични масла от различни градински растения, да напояват с тях памучни тампони и да ги слагат под възглавницата си или да взимат гореща вана с няколко капки масла във водата.