ДАНС да се отвори за етническите малцинства, призова Местан

ДПС подкрепи избора на Владимир Писанчев за шеф на агенцията

Крайно време е всички граждани без разлика от етнос и религия, да могат да служат в ДАНС.

Това каза Лютви Местан, лидер на ДПС при обсъждането на кандидатурата на Владимир Писанчев за председател на ДАНС.

Към Писанчев Местан се обърна с думите: "Вие казахте нещо, което много силно ни впечатли, че ДАНС служи на България, на всички нейни граждани, без значение от техния етнически или религиозен произход. Отправям призив да е вярна и обратната посока на тази теза – както ДАНС служи на всички български граждани, без разлика от етнос и религия, нека всички български граждани, без разлика от етнос и религия, да могат да служат на ДАНС."

По думите на Местан - крайно време е тази служба да се отвори за етническите и религиозни малцинства в България, за да се сложи край на "онези митологеми в някои райони".

Лидерът на ДПС твърди, че етнорелигиозните различия не са риск сами по себе си, а риск е радикализмът, независимо откъде идва той. Местан очаква промяна в подхода на държавата към различията.

ДПС подкрепи кандидатурата на Владимир Писанчев за председател на ДАНС.

"Г-н Писанчев посочи на първо място – икономическата криза, корупцията, тероризма и нетолерантността. Споделям този анализ, г-н Писанчев. Убеден съм, че като заместник-председател на ДАНС вече са ви ясни причините за огромния ръст на контрабандата, която се явява хранителната среда на престъпността и корупцията", каза Лютви Местан. "Убеден съм, че знаете как да противодействате на тези порочни практики. За резултатите ще съдим по това – с колко е намаляла контрабандата."