И Аню Ангелов не уважи комисията за "Авиоотряд 28"

Председателят на временната парламентарна комисия за полетите изтълкува това като неуважение към конституцията

И бившият военен министър Аню Ангелов не се яви на заседание на временната комисия за полетите на властта в периода 2009- 2013 г. Председателят на временната комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства при ползването на правителствения "Авиоотряд 28" и въздухоплавателни средства на Министерството на отбраната Венцислав Лаков изтълкува отсъствието на Ангелов като неуважение към основния закон.

На 16 юли бившият премиер Бойко Борисов също не се яви на заседанието на комисията. Така той за втори път не се отзова на поканата за изслушване за използавнето въздухоплавателни средства на Министерството на отбраната.
Оказа се, че първото му призоваване е били нередовно, тъй като в народното събрание и в Министерско съвет няма настоящ негов адрес."Лидерът на най-голямата политическа сила е в нелегалност, коментира тогава председателят на временната комисия за проверка на "Авиоотряд 28". Обърнах се тогава към МВР и оттам ми дадоха неговия адрес, след което попълнихме документа и Борисов е редовно призован да дойде за изслушване в комисията, обясни Лаков.
Можем да направим и изнесено заседание на комисията в Банкя, и то пътувайки дотам с Ми-8, пошегува се тогава Венцислав Лаков. Днес шеги липсваха.