Ситуацията беше тежка, защото протестиращите бяха агресивни, заяви Йовчев

Вътрешният министър каза, че камерите в района на НС ще помогнат за установяване на провокаторите

"Полицията си свърши отлични работатата, органите на реда успяха да овладеят ситуацията".Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред bTV. Думите му са по повод снощните сбъсъци между протестиращи срещу кабинета "Орешарски", които бяха обсадили сградата на Народното събрание и служителите на реда, които се опитваха да изведат депутатите.

"Трябва да прегледаме записите от камерите и ще се опитаме да установим лицата, които са хвърляли камъни по полицаите и депутатите. Убеден съм, че не всички хора са искали да се стигне до насилие", смята той.

 

Йовчев посъветва кадрите от сблъсъците пред парламента да се излъчват обективно и за пореден път отрече полицаите да са упражнили насилие, въпреки че на записите се вижда как изтласкват протестиращи, а и световните медии писаха, че полицията е била агресивна.

"Ако продължим в този дух, всяко евтино политическо заиграване и флирт с протестиращите е изключително рисково. Това не беше протест, а опит за погром. Нито една демократична държава не би одобрила това", категоричен беше Цветлин Йовчев.

"Не е нормално народ представители да бъдат блокирани и да бъде ограничено правото им на придвижване", добави той.

"Ситуацията беше много тежка, не защото протестиращите бяха много, а защото бяха агресивни", заяви вътрешният министър.