Майкъла за SL: Нормален бизнесмен не би инвестирал в ЦСКА

Спорт

24-07-2013, 20:13

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

"Единственото положително нещо е, че клубът е жив", категоричен е Георги Илиев

Вече бившият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев коментира всичко, което се случва в момента в клуба, както и бъдещето на "червените". Той говори за смяната на собствеността, бъдещите инвеститори, мениджърските интереси и Сектор "Г".


ЗА СМЯНАТА НА СОБСТВЕНОСТТА

Всичко вече е факт и документално. Остана да излезе решението на КЗК, но това е формалност и въпрос на време. Трябва да стане скоро. В момента ни правят проверки от Инспекция по труда и още няколко места. След толкова преговори най-после се стигна до сделка. Но сега важното е, как ще бъде управляван клубът. Единствената положителна промяна е, че ЦСКА е жив. За момента ЦСКА го има, спасен е. Сега обаче трябва да се намери начин за финансиране. Хора, които искат да дават парите си за ЦСКА. Дълговете са много големи и трябва да се изплатят по-скоро. Има и срокове за това. Дано се намери вариант за тяхното погасяване.

ЗА БЪДЕЩИТЕ АКЦИОНЕРИ

Притеснява ме фактът, че вече доста хора отказват да закупят акции на клуба. Никой нормален бизнесмен не би рискувал да инвестира в ЦСКА. През последните дни бяха споменати имената на много сериозни хора и техните фирми. Познавам тези хора, като бизнесмени, знам как мислят и съм сигурен, че няма да се захванат с ЦСКА. Ето, сега и "Лукойл" излезе със съобщение за отказ. Няма кой да инвестира при такава схема на управление. Аз също не бих си купил акции в момента. Бих го направил, но само при един чист откъм управление клуб. Хората искат да видят прозрачност и правилно управление. За какво им е да купуват дългове? В момента, в който станеш акционер, ти веднага задлъжняваш към институции и хора. Разбрах, че на събора на феновете в Хасково е станало дума за инвеститори, които се занимават със земеделии, с имоти... Дано Александър Томов наистина да има готови хора, които ще започнат да дават пари. Не може да държиш играчи и служители без заплати.

ЗА ОТБОРА

Отборът показа много добра игра в първия кръг. Не може да се очаква повече към момента. Видяхме един силен ЦСКА, който заслужаваше да спечели. Радвам се, че футболистите, с които бяха подписани договори, доказаха, че имат място в отбора. Тепърва ЦСКА ще изглежда още по-добре.

ЗА СКАНДАЛА МЕЖДУ СТОЙЧО И ЦИМБИКА

Недопустим инцидент. Такова нещо не трябва никога повече да се случва в клуб като ЦСКА. Не знам защо се е стигнало чак до такива сцени. Не е нормално да се водят някакви измислени играчи и да се иска пари за тях. Конкретният футболист, за който става въпрос, дори не искам да го коментирам. Наблюдавах го - такива хора изобщо не трябва да се появяват в ЦСКА. Лошото е, че не е само той. Едно 70-80% от играчите, които дойдоха на проби, не стават. Докато аз се занимавах 6 месеца с тези неща, не е имало случай на мениджърски игри и схеми. Всички играчи бяха наблюдавани сериозно. Не е нормално да се водят футболисти, които никой не иска. Защо и кой води тези хора? Единствено треньорът трябва да каже дали иска определен играч.

ЗА СЕКТОР Г

Нападнаха ме след мача с Локо (Пд) заради трибуната. Как да я построя като трябват пари? И не само това - нужни са разрешителни, документи. Не става толкова лесно. Ето, сега новите собственици имат шанса да се проявят. Да спечелят феновете. Сашо Томов щял да направи Сектор Г и терените на "Армията" за 45 дни. Чакам с нетърпение да видя как ще стане това. Надявам се да успеят, пожелавам им успех. Не трябва да бързаме да ги нападаме. Дано само изпълнят всичко, което обещаха. Но за всяко нещо трябват много пари.