"Льольошарски, вие сте независим премиер, от вас нищо не зависи"

Близо 100 граждани са се събрали около паметника на Цар Освободител на поредното кафе

За пореден ден протестиращи срещу кабинета Орешарски се събират „На кафе" пред парламента, за да изразят своето недоволство.

 

Около паметника на Цар Освободител в момента има 100-ина души, повечето от които носят знамена и се редят на опашка за кафе. Движението в района се извършва нормално. Сградата на парламента е обградена с широк периметър метални заграждения.

 

Има засилено полицейско присъствие. Част от протестиращите освиркват Северния вход на Народното събрание, като призовават депутатите да отидат при палатковия лагер, за да преговарят за оставката на правителството. Малка група протестиращи са от източната страна на парламента, където освиркват депутатите, влизащи през служебния вход на сградата.

 

Един от протестиращите заяви на мегафон: "Льольошарски незабавно да свика заседание, за да си подаде оставката", "Льольошарски, вие сте независим премиер, от вас нищо не зависи". На издигнат лозунг е изписано: "СБОГ – съюз на битово-ограбени граждани". Влизайки от задния вход на парламента, заместник-председателят на парламента Мая Манолова беше силно освиркана от протестиращите с думите "Знаете ли как Манолова ще отиде до Бузлуджа – на стоп".