Цонев се обиди на протестиращите, не бил специалист в кавички

Управляващите са допуснали кадрови грешки и нито една програмна, смята депутатът от ДПС

Ние сме в режим на слушане на протестиращите, заяви пред БНТ зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

Вчера се чуваха протестите, а не паветата, допълни той.

"Чух един млад мъж да казва по телевизията, че сме специалисти в кавички и се зачудих какво работи той. Чудих се дали те ни чуват какво казахме в пленарна зала", каза още Цонев. Той подчерта, че "тази власт не смята да злоупотребява с финансите на държавата".

Заместникът на Местан заяви: "Иван Кръстев да си пише анализите за там, където му ги искат. Той е инженерствал в твърде много политически проекти. Негов проект е ГЕРБ, както и Безуханова. Негови са и много НПО-та, които медиите напоследък извадиха. Кръстев е част от кръга "Капитал".

По думите му ДПС ще има с 10 депутати повече, ако утре има избори, но заради сегашната ситуация това не бива да се случва. "Хората искат от нас определени неща и ние започнахме да ги вършим - мерки за цените на монополите и борбата с тях, социалния пакет и др."

"Ние казахме на ГЕРБ, че изготвеният от тях бюджет е нереален. Отговорът на въпроса за актуализацията не го чуха протестиращите. Вчера стана ясно, че трябва нова философия на бюджетирането, за да не влезем в нова рецесия, защото сме на 0,4 от нея. Потреблението ни е свито от 6 месеца", изтъкна Цонев.

Той намира за добър предложения от КНСБ финансов пакет: "Не е скъп и не е над възможностите над страната."

"Чувате ли ни? Чувате ли, какво трябва да се направи", попита той протестиращите.

Според Йордан Цонев управляващите са допуснали само кадрови грешки и нито една програмна. "Не може на всеки два месеца да ходим на избори, нашите избиратели ни казват, че не са доволни от кадровите грешки, но искат от нас да работим", каза още депутатът от ДПС.