Вместо плаж - да се гледа Изборния закон, иска Борисов

От какво толкова се умориха депутатите, пита лидерът на ГЕРБ

Няма никаква логика, да искат половин милиард да оставят във фискалния резерв, където доходността е никаква, а в същото време - да плащаме лихва, заяви днес в парламента Бойко Борисов.

Той призна, че трябва да прави догадки какво ще се прави с този половин милиард, който им се губи. Борисов не коментира дали ГЕРБ ще излъчи зам.-председател на НС и представители в парламентарните комисии и пак напомни за категоричното си становище - обстановката ще се нормализира при предсрочни избори и оставка на кабинета.

 

Бойко Борисов е категоричен и в становището си, че депутатите не трябва да почиват през август. "Тогава могат да се подготвят промените в изборния кодекс вместо депутатите да излизат в отпуск. Аз не знам от какво се умориха толкова. Ние работихме всеки ден в нашата централа, заяви той.

 

"Не ние ги призоваваме за оставка, призовават ги толкова много хора. Как да излезем ние пред протестиращите или да станем съпричастни с тях. Ясно е, че трябва да има предсрочни избори", обяви Бойко Борисов.