Диков загатна: Строим нов стадион за ЦСКА и Локомотив

За пореден път се завъртя идеята за съоръжение на 4-и км

Главният архитект на София Петър Диков загатна, че може да бъде построен нов стадион за ЦСКА и Локомотив. Той ще играе ролята и на национален, като се предвижда да бъде изграден на 4-и километър. Преди 10-ина дни Диков заяви, че идеята за нов стадион в София е пропаднала. Сега обаче сагата продължи след гостуването му в Тв 7:

"Опцията само национален стадион не е добра. Ако ще направим съоръжение заради 5-8 мача, няма смисъл. Едно обединение на два клуба вече ще е друго. Това означава 45 мача на сезон, което е различно. Към момента идеята за новия национален стадион просто се търкаля. Но като място може да говорим за терена на казармения комплекс на "4-ти километър", каза Диков.

Обединението за което той говори може да е само между ЦСКА и Локомотив (София). И двата клуба играят на остарели съоръжения, които не са тяхна собственост. Другите големи столични клубове - Левски и Славия са собственици на стадионите си, а "сините" дори вече започнаха да строят нов сектор. Подобни са плановете и на Венци Стефанов за терена в Овча Купел.

ПОВЕЧЕ СПОРТНИ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК