Гаджев излиза титуляр за Левски срещу Локо (Пд)

Засега работя с този състав, който имам. За мен това са най-добрите играчи, които съществуват заяви треньорът на "сините" Славиша Йоканович

Владимир Гаджев излиза титуляр за Левски в мача с Локомотив (Пд). Двубоят от втори кръг в "А" група е в неделя от 20,00 часа на стадион "Георги Аспарухов" и ще бъде предаван пряко по TV7. Новият треньор на "сините" Славиша Йоканович разкри на днешния си брифинг преди мача, че вече е напълно наясно с титулярите, а след тренировката тази вечер планира да разговаря с всеки един от футболистите поотделно, за да му обясни какво очаква от него в утрешния мач.

"Амбицията на Левски е винаги да играе за 3 точки, заяви сръбският специалист. - Надявам се да напраим по-добра игра, публиката да е по-доволна от последно време и да постигнем победа. Нямахме много време за работа, но се надявам все пак да спечелим тези 3 точки, които да ни дадат възможност в по-добра атмосфера да работим следващата седмица. Засега работя с този състав, който имам. За мен това са най-добрите играчи, които съществуват. Разчитам само на тях за утрешния мач. Те трябва да донесат точките за Левски. Всички говорят за това, че централните защитници са най-големият проблем на Левски. А аз мисля, че имаме и много други проблеми в състава. Планът на отбора е да привече още някои играчи, за да бъде по-силен в това начало на сезона. Аз ще дам своето становище, но не съм този, който ще води играчи. Аз съм треньорът и отговарям за тренировките. Ако се появи възможност за нов играч, ще дам моето мнение за него".

Йоканович обясни, че ще разчита много на Владимир Гаджев в отбора. "Да, ще бъде титуляр утре, отсече треньорът. - За мен Гаджев е един от най-важните играчи в Левски. Било е много смело решение той да не играе в предишния мач. Намирам го в много добро психическо състояние, така че утре ще играе. Очаквам той да е един от футболистите, които ще поведат отбора. Има качества, с много опит и знания е и разчитам на него да бъде един от водещите играчи в мача".

Треньорът на Левски отказа да коментира предварително за тактика и схеми за утрешния сблъсък. "По-добре за това да говорим утре след мача, предложи той. - Хубаво е да накараме хората да дойдат на мача и да им е интересно, да си купят билети... Много е вероятно да направим и някои грешки, но се надявам в работата тези грешки да стават все по-малко. А след мача ще ви кажа подробно аз какво съм искал от отбора и отборът какво е направил. Тогава ще говорим повече за тактическите задачи".

Йоканович добави, че се е запознал с отбора на Локомотив (Пд). Гледал е мача с ЦСКА. "На мен ми изглеждаха по-организиран отбор, отколкото Левски срещу Ботев, каза треньорът. - Изключително висок отбор, който оставя много малко пространства и не дава възможност да се играе. Разчитат много на статичните положения. Когато успеят да създадат такова, разчитат на центриране в наказателото поле и високите нападатели да играят с глава. Имат Камбуров и Лазаров, на които трябва да обърнем специално внимание. Но това е нещо, което моите играчи също знаят дори по-добре от мен".
ПОВЕЧЕ СПОРТНИ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК