Силен детски турнир по конен спорт приема Бургас през август

Спорт

29-07-2013, 06:10

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

На него ще се представят най-добрите у нас, които участваха в първенство в Австрия преди броени дни

Конна база Lake Arena, разположена в австрийския град Винер Нойщат, стана център на 18-дневен спортен празник.

Състезатели от няколко европейски страни, сред които и България, се включиха във верига летни турнири – Equestrian Summer Circuit 2013.  Страната ни бе представена само в първите 3 дни от състезанието (23.07 – 26.07), когато бяха скачанията на най-младите участници. Детския ни национален отбор имаше възможността да се докосне до традициите, определили Австрия за люлка на конния спорт в Европа.

"Забележително е усилието на Българската федерация по конен спорт да осигури подходяща обстановка на състезателите ни през тази година. Детският ни национален отбор не участва в Европейското първенство, но има възможността да се включи в поредица от турнири, оформящи един цялостен добре организиран тренировъчен график. Това са миналите вече състезания в Будапеща и Винер Нойщат, както и предстоящите турнири в Бургас, Републиканското в Пловдив и Балканиадата в Истанбул", каза председателят на ККС "Кан Крум – Бургас" инж. Георги Базотев.

"Във Винер Нойщат бургаският състезател Сияна Базотева показа постоянно добро ниво, но имаше и други деца, които се представиха добре. Те ще се представят и пред бургаска публика в началото на август по време на двата морски турнира", допълни Базотев.

Той уточни, че по продължителност турнирите в Бургас са единсвеният български аналог на състезанията във Винер Нойщат, тъй като се провеждат в уикендите на две поредни седмици. Това дава възможност на състезатели и коне да си отдъхнат от дългите и уморителни пътувания в седмицата между двата турнира, като съчетаят почивка и състезания.

Клубът, заедно с община Бургас и Българската федерация по конен спорт са организатори на двете бургаски сътезания, които ще се проведат през първия и втория уикенд на август на конна база "Парк Езарото".