Нов фестивал на солта за бургазлии през лятото

Бургас Лайф

30-07-2013, 06:31

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Музеят на солта в Поморие - готов!

Ремонтираха пътя на солта

Първото издание на феста е посветено на основния продукт, който се добива в лагуната - солта, различното ѝ приложение за храна, здраве, забавление, козметика, изкуство

В богатия фестивален календар на Бургас се включва нов фестивал, този път свързан с Атанасовско езеро, птиците и солта. Фестивал, който ще провокира интересът на гражданите и гостите на Бургас, както и на участниците в природозащитната бригада на БДЗП към лагуната Атанасовско езеро и важността от нейното опазване за хората и птиците.
Първото издание на Фестивала през 2013 г. е посветено на основния продукт, който се добива в лагуната - солта, различното ѝ приложение за храна, здраве, забавление, козметика, изкуство. Какво представлява солта и от какво е съставена, защо е важно да продължи да се добива в Атанасовско езеро и как това е свързано с птиците ще научат участниците.
Фестивалът ще се проведе на брега на лагуната - в Южни солници, до администрацията на „Черноморски солници“ АД. Ще бъде еднодневен, но разнообразен и тъй като е свързан с природата, бихме искали да намалим въглеродния отпечатък при организирането му и ви призоваваме да дойдете дотам като велосипедисти, пешеходци, даже и сърфисти и само ако наистина се налага да ползвате автомобил.