Социалисти обвиняват полицията в "прекалена либералност"

Според Антон Кутев депутат от ДПС е избил стъклата на белия автобус с депутати

Депутат от ДПС е избил стъклата на прозорците на белия автобус, с който народни представители си тръгнаха от обсаденото Народното събрание в 40-ия ден от антиправителствените протести. Това разказа пред bTV депутатът от БСП Антон Кутев.

По думите му в автобуса е имало няколко полицейски щита, с които депутатите са се пазели от хвърлените павета. "Първото стъкло, което се счупи, бе над главата ми, преди задната врата. За да падне това стъкло, трябваше да го ударят три-четири камъка, тъй като бе многопластово. Това прави невъзможно избиването отвътре на прозореца с щита", обясни Кутев. Той допълни, че падането на стъкла извън автобуса е било "защитна реакция".

"Тези камъни бяха хвърлени от хора, които искаха да убиват. Този, който го е хвърлил го, е подбрал специално", убеден бе червеният народен представител.

"Да се говори, че депутати са избили стъклата сами е вредно и за протестиращите", смята Кутев. Той заяви, че няма отговор на въпроса каква е причината белият автобус да тръгне право към мястото, където са се струпали най-много хора.

"Сценката с автобуса беше абсолютен провал на полицията, дали е опит за саботаж, не мога да отговоря", заяви депутатът. Той разкри, че сред социалистите е имало хора, които са обвинявали полицията, че е "прекалено либерална", заради 20-те души с велосипеди, които блокират Орлов мост.