И Велико Търново си има своите "братя Галеви"

Те посягали не само на парите и бизнеса на длъжниците си, но заплашвали и живота на близките им

И Велико Търново си има своите братя Галеви. При това развитието на събитията покрай тях досадно много напомнят на тези около дупнишките „феодали”. Историята за лихварите Георги Ганчев-Американеца и Георги Илиев-Диска, които карат жителите на старопрестолната ни столица да треперят, разказва ТВ7.
Пред телевизията един от потърпевшите споделя:
"Дължах 4 000, които станаха 12 000, а после не знам как - 60 000 лева”.
Двамата лихвари обаче не се ограничавали само в събиране на пари в многократно по-голям размер от първоначално дадения, те взимали и имотите и бизнеса на тези, които се "закачат на кукичката им". В заплахите си срещу своите длъжници Георги Ганчев-Американеца и Георги Илиев-Диска не се свенили да употребят и най-святото -децата. Двамата заплашвали, че децата на изпадналите в дълг ще платят за него с органите си.

Ганчев и Илиев са клиенти на прокуратурата за източване на ДДС, но подобно на Дупнишките братя, осъдиха държавата за забавено правосъдие, след като Темида протака делото 3 години. Предстои да го направят и в Страсбург.

Но приликите с братя Галеви не свършат до тук. Американецът и Дискът логично също живеят в палат. Той е охраняван от триметрови огради и  камери. Над него пък се вее
американския, а не българския флаг .

Скъпите лимузини, круизите до  Карибите, ваканциите в Париж, Италия, Швейцария и Лас Вегас са само част от разходите на двамата обвиняеми. Въпреки че имуществото им е под запор, те живеят в лукс, твърдят жители на Велико Търново.

А докато институциите бездействат уплашените великотърновци предпочитат да напуснат не само града, но и страната. Един от потърпевшите разказа историята си,
като се свърза по телефона с телевизията от Германия. Именно той е бил заплашен, че органите на децата му ще бъдат продадени на черния пазар.