СДС към депутатите: Не подписвайте празен чек за милиард!

Планът “Орешарски е коктейл от популизъм насочен да успокои народното недоволство

Коктейл от популизъм насочен да успокои народното недоволство. Така лидерът на СДС Божидар Лукарски коментира планът “Орешарски”. На пресконференция след заседанието на Националния изпълнителен съвет на  партията Лукарски се обърна и към депутатите. Той ги призова да не подписват "празен чек за един милиард", приемайки актуализацията на бюджета. Лукарски определи актуализацията като "черна котка, скрита в чувал".
Сините  предлагат президентът Росен Плевнелиев т да наложи вето на актуализацията на бюджета до създаването на независима институция, която да се занимава само и единствено с разходването на бюджета, да прави анализи и прогнози и да контролира разходването на тези средства.

От СДС са скептични и по отношение на намаляването на цената на тока.
Реално няма да има намаляване на цената на електрическата енергия за крайния потребител, констатира още заяви председателят на партията. Според него ще бъде намалена цената на производство на електроенергията, което е различно от намаляването на цената на тока към крайния потребител.

Това, което ние ще плащаме, реално няма да се намали, смята Лукарски. Той определи с като слабост  появата в плана "Орешарски" на "призрака на АЕЦ "Белене".