Полицейски произвол! Идваш на протест - викат те на разпит

Жертви са станали хора от Гоце Делчев и Благоеград

Държавната машина се задейства срещу хора от различни градове, които са подкрепили протестиращите в столицата. Във Facebook потърпевши се оплакаха от безпричинен полицейски произвол.

Във вчерашния 48-ми ден на протести срещу правителството на Пламен Орешарски пред парламента имаше хора от различни градове, но за някои от тях се превърна в неприятно изживяване.

Голяма група от Благоевград и Гоце Делчев са наели автобус, но още при пристигането си в София са посрещнати на паркинга на стадион "Васил Левски" от служители на ДАИ и полицията. На шофьора е направен акт за неправилно паркиране, след което е изгонен от паркинга.

При прибирането им автобусите от Благовеград и Гоце Делчев са спирани два пъти от служители на ДАИ и КАТ - веднъж при Перник и веднъж преди Благоевград. И в двата случая са събирани личните им карти, данните им са записани, а шофьорите са се сдобили с нови актове.

При Благоевград на пътуващите в автобусите са връчени призовки да се явят днес в 9.00 ч. в полицията, затова че нарушават Закона за митингите и събранията, защото този протест, според служителите на реда, не е законен.