Избраха тайно новия кмет на "Южен" (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

01-08-2013, 17:53

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Желязкова: Кметът не ми вдига, звъня на Бойко

36 старейшини подкрепиха Валентин Василев

С единодушие от 36 гласа ”за” при таен вот обсщинските съветници избраха бившия шеф на ВиК Валентин Василев за кмет на район "Южен". При гласуването една от бюлетините бе обявена за невалидна.

Преди гласуването Николай Радев от левицата поиска да бъдат излушан кандидатът, за да узнаят старейшините повече за него. След това на трибуната излезе Вихър Захов от ГЕРБ, който изтъкна мениджърските способности на Василев. По думите му будещият кмет на Южен е доказал качествтаа си, като е ръководил дружество от 1200 души в продължение на 4 години. През това време не е имало големи аварии във ВиК мржата на града. Да осигуряваш питейна вода 365 дни в годината на стотици хиляди хора е отговорна задача, с която Василев се справи, заяви Захов.

Реплекираха го Георги Търновалийски от БСП и Лилия Учкунова от НИЕ. Червеният зам-председател изтъкна, че кандидатът е голям човек и може сам да се представи. Д-р Учкунова пък заяви, че има въпроси към Василев. След гласуване бившият ВиК шеф получи думата. От трибуната той изтъкна, че е роден и отрасъл в Южен. За мен ще е чест и гордост да заема поста на районе кмет, изтъкна Василев.

Той получи одобрението на старейшините както от мнозинството, така и от позицията. Някои от тях го запознаха и с по-наболелите проблеми в района, част от които са свързани именно с водопроводната инфраструктура.

36-годишният икономист Валентин Василев в УНСС е специализирал фирмен шпионаж и сигурност. По този повод заяви, че "ще държи администрацията под око". Сред първите задачи ще му бъде довършването и въвеждането в експлоатация на детска градина "Котаракът в чизми". Вниманието на Колев ще е обърнато към градини и паркове и като бивш ВиК шеф ще търси възможности за подмяна на подземната инфраструктура в района. Женен е, с две деца.

Районният кмет на "Западен" Десислава Желязкова бе заменена с Димитър Колев. Подробностите около рокадата чети ТУК.