"Софийска вода": Работим в интерес на своите клиенти

От дружеството заявиха, че в договора за концесия няма клауза за прекратяване чрез референдум

Решението на Административния съд в София връща решението на общинските съветници в Столичния общински съвет. То изпраща делото като преписка на СОС за ново разглеждане на доклада с предложения проект за провеждане на местен референдум в Столична община.

Решенията на съда се изпълняват, както са постановени, и всякакви други коментари са неточни и манипулативни. "Софийска вода" АД работи в интерес на своите клиенти, като спазва стриктно Договора за концесия и българското законодателство, заявяват от дружеството.

В началото на юли 2013 г. специално създадената работна група в общината излезе с доклад, в който изрично се подчертава, че няма основания за прекратяване на Концесионния договор. Дружеството ще се съобрази с направените препоръки в доклада.

От "Софийска вода” посочват, че в Договора за концесия няма клауза, която да допуска прекратяване на споразумението чрез референдум. В случай, че договорът бъде прекратен едностранно и без основание неустойките ще бъдат значителни за Столичната община и софиянци.

Това е решение, което засяга предоставянето на жизненоважна услуга на 1,5 милиона софиянци и вярваме, че гражданският интерес ще бъде във фокуса на институциите, заявяват от дружеството. Те твърдят, че са обезпокоени от тревожната тенденция на зачестилите напоследък политически атаки срещу сериозни чужди инвеститори в България.

"Софийска вода" АД е част от "Веолия" - водеща международна компания и първокласен доставчик на ВиК услуги. Столицата и страната ни имат нужда от инвеститори от такъв ранг, като "Веолия", за да имаме гаранции, че и у нас се работи прозрачно, спазват се законите и бизнес етиката, създават се още работни места и поле за развитие на високо-квалифицирани специалисти, заявяват от "Софийска вода".