И Поморие с туристически автобус

Заедно с рейса ще бъдат доставени мултимедийно оборудване, бариери и стационарни бинокли за наблюдение на езерото.

Нов, открит туристически автобус ще вози жителите и гостите на Поморие, по определен маршрут, до забележителностите на града. Новата атракция е част от проекта на общината – "Поморие – туристическа  атракция – град  на солта, древна  история и традиции",  който се осъществява с финансовата подкрепа на ОП "Регионално развитие".

След предложение на Управляващия орган, срокът за изпълнението му е удължен до 23 ноември 2013г. В момента тече процедурата за избор на изпълнител за доставката на автобуса.

Всички строително-ремонтни дейности по проекта са вече завършени. Изграждането на пътния участък по улица "Солна", от светофара до ул. "Емона" (бл. 25), който значително улеснява движението на автомобилите, също е част от проекта и е финансиран по ОП "Регионално развитие 2007 – 2013 г.".

С европейски средства се благоустрои районът около и в музея. Цялостният ремонт на музейните сгради, фасадното осветление и запазеният автентичен вид на беседката, алеите и солниците, са част от основните дейности по проекта, чиято стойност е в размер на 

1 887 704 лв.

Заедно с туристическия автобус ще бъдат доставени мултимедийно оборудване, бариери и стационарни бинокли за наблюдение на езерото.