Новите промени във Facebook

Историите с най-много коментари и харесвания минават най-отгоре в списъка

Facebook иска да е сигурна, че няма да пропуснете най-важните статуси, снимки, състояния на духа, сватби и раждания на деца, съобщени от приятелите ви. Компанията обяви промени в списъка с новините, които ще извеждат популярна история – с много коментари и харесвания, най-горе, съобщи Си Ен Ен.

Средният потребител на социалната мрежа вижда 20% от постингите на своите приятели или от страниците, които следва. Те обикновено са филтрирани с помощта на алгоритми, определящи историите, които мрежата смята, че ще ви заинтересуват най-много. Хората преди се оплакваха, че не получават пълния набор от статуси и снимки, публикувани от приятелите им, затова компанията обяснява малко повече за това, което прави.

За да прецени какво да покаже, социалната мрежа надниква в най-често извършваните действия на потребителите си, като харесване, споделяне или скриване на постинги.

Обикновено, според Фейсбук, получавате около 1500 постинга от приятели и страници, които следвате, но само 300 от тях влизат в списъка ви с новини. Социалната мрежа смята, че показването на толкова много истории е прекалено и в целия поток ще пропуснете важни неща.

След направени проучвания компанията е установила, че дори с отбрани постинги хората четат четат около 57% от всичко.

С новите промени броят на прочетените истории може да се увеличи със 70%, на харесванията и коментарите с 5%, твърдят от компанията.

Срещу известно заплащане можете да сте сигурни, че това, което публикувате, ще е между избраните новини на хората в списъка ви с приятели. Цената зависи от вашата локация и колко човека ще видят конкретния ви постинг, но гарантира, че няма да бъдете заровени от алгоритъма.